Varmer en biopejs?

Biopejse er stadig et nyt fænomen for flere danskere, og det medfører en del forvirring omkring, hvad denne type pejs egentlig kan. Når spørgsmålet falder på: varmer en biopejs? Så er svaret både ja og nej:

 • Ja – biopejsen afgiver varme, som kan mærkes i de hjem, der er godt isoleret.
 • Nej – biopejsen kan ikke bruges som primær varmekilde, som en traditionel brændeovn kan.

Biopejsen afgiver maksimalt halvt så meget varme som en traditionel brændeovn. Det anses derfor som en sekundær varmekilde, der hovedsageligt bliver valgt på grund af det flotte design og de betagende stikflammer, som giver en hyggelig stemning i rummet. Du skal med andre ord ikke vælge en biopejs for at få varmet hjemmet op, men du vil kunne mærke en temperaturstigning, når du tænder for biopejsen.

Hvor meget varmer en biopejs?

Det er vanskeligt at komme med et præcist bud på, hvor meget en biopejs varmer, da det afhænger af mange faktorer. Nogle af faktorerne kunne være:

 • Hvor god er isoleringen af rummet?
 • Hvor stort er lokalet, som skal varmes op?
 • Hvilken biopejs har du valgt, og hvordan er den indstillet?
 • Hvor stor er biopejsen?
 • Hvilken type bioethanol har du brugt til at brænde med/som brændsel?

Hvorfor varmer en biopejs mindre end en traditionel brændeovn?

Den helt store forskel mellem en biopejs og en traditionel brændeovn er materialet, som bliver brændt. I en brændeovn vil det typisk være forskellige typer træblokke, der bliver antændt. I en biopejs bruges bioethanol, som antændes i et brandekar.

Bioethanol er et organisk spritprodukt, som er lavet på majs eller kartofler. Det indeholder omkring 97% ren lugtfri alkohol, som gør det let-antændeligt. Bioethanol giver smukke orange stikflammer, når det antændes, men det afgiver ikke lige så meget varme som afbrænding af træ gør.

Bioethanol udleder næsten ingen Co2, sammenlignet med andre former for brændsel, og det er derfor en langt mere miljørigtig løsning i forhold til en traditionel brændeovn.

En biopejs skal bruges til at skabe stemning

Biopejsen er lavet til at skabe en hyggelig atmosfære og komplimentere den stil, som du har i hjemmet. Pejsen kan give helt nyt liv til din stue, på soveværelset, gæsteværelset eller i køkkenet. Det er ikke meningen, at den skal bruges til at varme et af disse rum op.

Hvis du køber en biopejs med det formål at varme stuen op, så kan det også hurtigt blive en dyr fornøjelse. Bioethanol er nemlig dyrere at brænde af end træ. Det er derfor ikke meningen, at biopejsen skal køre konstant. Du kan til gengæld tænde den om aftenen, når der er tid til at hygge i sofaen med en film eller et brætspil ved spisebordet.

Husk at få luftet ud jævnligt

Du skal være opmærksom på, at biopejsen bruger en del ilt på at brænde bioethanolen. Dette kan give problemer med indeklimaet, hvis du har den stående i et rum, der er mindre end 20 m2. Hvis du husker at få luftet jævnligt ud i hjemmet, så burde det dog ikke være noget problem. Det er derfor vigtigt, at du blot husker at skifte luften ud i ny og næ, da dette generelt giver et godt indeklima.

Hvilke fordele er der så ved en biopejs?

Selvom biopejsen ikke kan levere samme varme som en traditionel brændeovn, så er der mange fordele ved at vælge den, hvis du gerne vil have en dekorativ pejs i hjemmet. Herunder ser du en række af de fordele, der taler for at vælge en biopejs.

Fordele:

 • Du skal ikke have skorsten (hvilket hurtigt kan kost mellem 5-10.000 at få lavet).
 • Du behøver ikke at købe og opbevare brænde.
 • Du slipper for at rydde aske op efter brug.
 • En biopejs kan sættes op i alle slags hjem.

Få det bedste frem i dit hjem med en biopejs

En biopejs kan ofte bringe helt nyt liv til et af husets rum, men det skal gøres ordentligt. Hos Art Deco Fire har vi flere forskellige færdige løsninger, som kan passe til dit hjem. Hvis du gerne vil have noget, som er helt skræddersyet til stilen hos dig, så kan vi også lave et unikt design. Her kan du være med til at vælge, hvordan du vil have udformet biopejsen, så den passer perfekt til din stil.

Har du flere spørgsmål?

Hvis du sidder tilbage med flere spørgsmål til vores produkter, så er du meget velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Så sidder vores dygtige personale klar til at svare på dine spørgsmål. Vi ser frem til at hjælpe dig.