Ferielukket i uge 34

Indbyggede biopejse - for et moderne look

Indbygget biopejs

Hos Art Deco Fire finder du alle slags biopejse inklusiv pejse til indbygning. Vores leverandører Planika og Kratki levere flot design med den nyeste teknologi, der lever op til alle sikkerhedskrav. Se vores store udvalg her – og husk at vi også tilbyder at I kan designe jeres helt egen pejs!

Biopejse til indbygning

Biopejsen fungerer primært som et dekorativt element i boligen, der skaber hygge og atmosfære – den varmer, men langt mindre end en traditionel brændeovn eller -pejs. Det giver også større brugstid, hvor brændeovnen for det meste kun er aktuel at benytte i de koldeste måneder. En biopejs kan bruges stort set året rundt og skaber altid et hyggeligt samlingspunkt. Til indbygning bliver den et element i huset, der også øger boligens værdi udover at skabe brugsværdi og stemning.

Sådan indbygger du en biopejs

Mange vælger at indbygge biopejsen som et bevidst designelement, når de bygger en ny bolig, men det er også fuldt muligt at indbygge den i en eksisterende bolig.

Ny bolig

I en ny bolig kan biopejsen placeres om samlende element i boligen i køkken-alrum eller som rumdeler mellem flere rum, hvor den både samler rummene, men også markerer forskellige funktioner. De gennemsigtige pejse kan nydes fra alle vinkler og skaber et hyggehjørne, hvor man kan hengive sig til flammernes skær. Du kan også vælge at placere en mere traditionelt udseende biopejs som wauw-faktor i stue, indgangsparti eller opholdsrum – eller en mindre og moderne pejs i soveværelse, bad eller hvor du gerne vil have mulighed for mere hygge og ekstravaganza. Ved nybyg kan du tage bygherre eller arkitekt med på råd for en hensigtsmæssig placering af pejsen. Vi rådgiver også gerne om sikker installation ved indbygning. Så er du sikret en god og korrekt placering, hvor du får fuldt udbytte af din pejs.

Eksisterende bolig

I en eksisterende bolig kan en biopejs til indbygning enten bygges ind i en eksisterende niche eller hjørne, i et gammelt ildsted eller eksisterende væg. Skal du bygge en ny skillevæg, kan den også indbygges i den nye væg. Nogle modeller kan kræve en lidt dybere skillevæg end normalt – den ekstra plads kan dog udnyttes til eks. indbygget bogreol, et smalt og diskret kosteskab i køkkenet eller anden opbevaringsplads.

Vil du have pejsen placeret i en bærende væg, skal du være opmærksom på at det kan være en lidt større proces. Skærer du hul i eller fjerner dele af en bærende væg, skal du sikre konstruktionen med afstivning. En afstivning med jernbjælker og søjler kan laves i de fleste boliger, men kræver ofte assistance fra en håndværker.

Hvorfor vælge en indbygget biopejs?

En indbygget biopejs kan placeres i boliger uden skorsten eller aftræk – det vil sige at moderne byggerier og lejligheder også kan få glæden af levende ild, uden at der skal installeres en skorsten. Den indbyggede biopejs kan placeres langt friere i et rum end for eksempel en traditionel brændeovn. Den kræver heller ingen særlige tilladelser, hvorimod der ikke må installeres brændeovn i en række boligområder pga. risiko for forurening m.m. Biopejsen kan du derimod placere næsten hvor du har lyst – og vi rådgiver selvfølgelig gerne om sikker placering.

Trends i interiør design

Biopejse er en af de største trends i interiør og design netop fordi de findes i utroligt mange stilarter udformninger og størrelser, og derfor kan bruges til meget forskellige boliger og skabe en unik og hyggelig stemning.

Biopejse til indbygning kan placeres i mange rum, da de ikke kræver skorstene eller aftræk, inklusive lejligheder. En af de største trends lige nu er en biopejse indbygget i vægge, så ilden kan ses og nydes fra to eller flere rum – eksempelvis i køkken og stue eller stue og værelser. Denne type er opbygget med gennemsigtige glasplader, hvor ilden kan ses fra begge rum. Det vil også give rummene et lettere udtryk, større lysindfald og mere gennemsigtighed – man kan kigge gennem pejsen fra rum til rum. Det skal der selvfølgelig også tages højde for, så I kan have privatliv i soveværelser, hvis I ønsker at lave en indbygget pejs i væg mellem soveværelse og stue.

Men nøgleordene for en biopejs er design og kreativitet – her kan i gøre stort set som I har lyst til og tilmed få specialbygget en pejs til lige netop jeres rum, så den fuldender jeres boligvisioner.

Forøg din boligs værdi med en indbygget biopejs

En indbygget biopejs forøger faktisk din boligs værdi ret meget. Er boligen ellers i orden, vil et moderne ildsted tit være et udslagsgivende element for mange boligkøbere – den får din bolig til at skille sig ud og giver lige det ekstra pift, der skal til på et hårdt boligmarked. Faktisk er den indbyggede pejs en af de renovationer eller tilføjelser til nybyggerier, der skaber mest værdi i forhold til investeringen.